Nápověda:Náhled

Tlačítko Ukázat náhled se nachází pod oknem editace vedle tlačítka Zveřejnit změny. Jeho stisknutí si necháte ukázat článek v podobě po vašich změnách, ale bez jeho uložení. Doporučuje se používat náhled článku před jeho uložením. Díky tomu můžete zkontrolovat stránku před uložením a zjistit, zda v ní nejsou nějaké chyby.

Výhody

  • Omezuje se mnohonásobné ukládání
  • Ostatní uživatelé mohou snáze zkontrolovat
  • Historie stránky zůstává přehlednější
  • Nezatěžuje se tolik server Wikipedie jako při opakovaném ukládání změněných článků
  • Opravení na první pohled viditelných chyb hned při editaci snižuje riziko editačního konfliktu.

V některých případech je uložení vhodné: Před přesunutím, rozdělením nebo sloučením oddílů článku, pokud je předcházely malé změny. Pomůže to lepšímu znázornění změn při porovnání verzí článku.

Některé ojedinělé změny nejsou také v náhledu funkční – může se to týkat zvláštních případů editace šablon apod.

Náhled zobrazuje také podobu shrnutí editace, kterou je také možné zkontrolovat.

Nastavení

V osobním nastavení na stránce editace si můžete nastavit, zda má být při první editaci automaticky zobrazen náhled a zda se má náhled zobrazovat nad nebo pod editačním oknem.

This page is based on a Wikipedia article written by contributors (read/edit). Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply. Images, videos and audio are available under their respective licenses. Cover photo is available under CC BY 2.0 license.